Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Kép A REIKI életenergia, amivel alapvetően mindenki rendelkezik. Tibetben már évszázadokkal ezelőtt is alkalmazták a Reikit, ez a tudás azonban szinte teljesen feledésbe merült.

De hogyan szolgálja a gyógyulást?

Ez a kérdés kezdte el foglalkoztatni az 1800-as évek végén a keresztény egyetemi tanárt dr. Mikao Usuit is. Több évnyi kemény kutatás után egy buddhista kolostorban ősi szanszkrit iratokra lelt. A számára ismeretlen szimbólumok megfejtéséhez a meditációt választotta és beavatást nyert: megértette az univerzális életenergia általi gyógyítás lényegét, átérezte, hogyan használhatja az energiákat gyógyításra és hogyan lehet továbbadni.

Hamarosan tanítványokat fogadott és átadta a beavatás módszerét az arra érdemes embereknek. A beavatottnak megemelkedik a személyes rezgésszintje, ezáltal képessé válik, hogy a továbbiakban ennek az energiának egyfajta csatornájává, közvetítővé váljék.

A Reikit használó ember ellenállóbbá válik az olyan egyre erősödő megterhelésekkel szemben mint például a stressz, a lég- és környezetszennyezés, az élelmiszerekben egyre sűrűbben előforduló kemikáliák mellékhatásai. Komoly segítséget nyújthat a pszichoszomatikus eredetű zavaroknál is.

A Reiki átalakítja az ember gondolkodását. Segítségével önmagunkkal és környezetünkkel való kapcsolatunk harmonikusabbá, szeretetteljesebbé és megértőbbé válik – tehát nem csak egy gyógyító erőforrás, hanem egy életforma, egy életfelfogás is.