Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Narayana csoport

India ősi kultúrájának több mint 5000 éves írásos emlékei, a Védák szemlélete szerint lelkünk örök, végtelen, és természetszerűleg összekapcsolódik a kozmikus, magasabb rendű, „isteni” energiával.

naraxana2.jpgA védikus bölcseletek értelmezésében az emberi tudatban benne rejlik a képesség, hogy túllépje saját korlátait, saját értelme határait. Tanításai alapján kitartó gyakorlással csiszolhatjuk elménket, kellő odafigyeléssel kizárhatunk tudatunkból minden akadályt, ami megoszthatná figyelmünket, vagy szétzilálhatná összpontosításunkat. Ekkor elménk kitisztul, érzékelésünk meghaladja a közvetlen érzékszervi érzékelést. Az impulzusok meghaladják a józanész hétköznapi határait, az értelmezés túl van minden logikus következtetésen és magyarázaton. Ez már a tisztánlátó értelem fénye: eljutott a legfelsőbb tudatosság forrásához, összekapcsolódott a magasabb rendű, kozmikus energiával. Elérte a tökéletesség állapotát (=szanszkritul NARAYANA). Szabad és Mindenható. Pozitívan, töretlen hittel tekint a jövőbe, bizalommal telve, inspirálva halad az Újba, az Ismeretlenbe.

A védikus bölcsességek alapja, hogy világunk különböző energiák dinamikus egysége, melynek működését egy kozmikus rend határozza meg. Világnézetében az univerzum minden egyes szereplője között kölcsönhatás áll fenn. Minden létezőnek fontos szerepe, egyedi jelentősége van ebben a kozmikus struktúrában - és minden cselekedetünknek, terveinknek, ötleteinknek, de még a legkisebb érzelmi rezdülésünknek is egyetemes dimenziója van, hatással van másokra is.

Éljünk hát a lehetőséggel. Jussunk el a legfelsőbb tudatosság állapotába- és tegyünk jót, okozzunk örömet másoknak is. Adjuk tovább, milyen felemelő érzés nyitottan, fenntartások nélkül a vágyak és az álmok varázslatos földjére lépni. Saját élményeinkből kiindulva inspiráljunk, mutassunk irányt mindazoknak, akik még ugyan nem látják tisztán az összefüggéseket, de készen állnak a változásra. Lelkesítsünk, motiváljunk.

Az odafigyelés, a tolerancia, a tisztelet, az elismerés, a megbecsülés mágikus erővel bír: biztosítja a boldogságot nekünk és másoknak egyaránt. És mi hiányozhat annak, aki elégedett, boldog? Semmi sem.

 नमो नारायणाय

Oṃ namo Nārāyaṇāya

Meghajolok a Legfőbb Valóság előtt