Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Teljesítménycentrikus, kilengéseket nem tűrő társadalmunkban a nőknek ahhoz, hogy vezető szerephez jussanak, karriert fussanak be, „férfiassá“ kell válniuk. Ebben a versenyszellemre alapuló világban bizony nem egyszerű a hölgyeknek a harcos-racionális férfias és a befelé forduló, érző-megérző nőies életmód közötti egyensúly megtalálása. A nőgyógyászati problémák mögött gyakran állnak a női szerepvállalással kapcsolatos bizonytalanságok, félelmek.

A női élet folyamán a havi ciklus mind biológiai, mind szimbolikus értelemben a nőiség legalapvetőbb megnyilvánulási formája – és mégis, a szexualitás és a menstruáció rengeteg családban mind a mai napig tabu téma, „negatív titok” árnyéka lengi körül. Számtalan esetben a saját testtel kapcsolatos szégyenteli, bűntudatos érzelemvilág, a testiséghez való zavart viszony nehezíti a havi ciklus harmonikus átélését. Ez a nőiséghez való negatív, elutasító viszonyulás, alacsony önértékelés érintheti a teljes személyiséget.

Szinte vég nélkül sorolhatnám azokat a tényezőket, amelyek egy nő havi ciklusában érzelmi labilitást, fájdalmat, rendszertelenséget okozhatnak, megnehezítik a serdülőkort és kínzóvá teszik a változókor mindennapjait.

A helyzetet súlyosbítja a helytelen táplálkozás és a mozgás hiánya. Az egyre sokasodó és súlyosbodó nőgyógyászati problémák túlnyomó része a modern, elkényelmesedett, ülő életmódban gyökerezik.

Kép A Hold – Luna - a nőiség ősi szimbóluma.  Egy NŐnek öröm, hogy NŐ. Szereti önmagát, a testét, a nőiességét, a szexualitását, az érzékiségét és büszke magára.

A Luna yoga célja a női energiák, a nőiség megerősítése speciális yogagyakorlatokon és táncon keresztül. Segít megismerni és átélni női Önmagadat érzelmi, testi és szellemi síkon egyaránt. Tudatosíthatod vágyaidat, elvárásaidat, feladataidat – és felismerheted, milyen hátráltató magatartás és gondolkodás áll önnön női boldogságod útjában. Rendszeres gyakorlással jó kedélyűvé, élettelivé, kiegyensúlyozottá válhatsz. Élvezni tudod az életet.

A Luna yoga csoportot ajánlom mindazoknak, akik szeretnének többet törődni magukkal, önkiteljesedésre, megújulásra, gyógyulásra vágynak.