Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Jóga

A yoga több részből áll: testtartásokból, légzőgyakorlatokból, meditációból, mantrák ismétléséből, védikus szövegek tanulmányozásából, sőt személyes életvitelünk és a világgal - embertársainkkal való kapcsolatunk is ide sorolható..

Kép Sri T. Krishnamacharya korunk egyik legnagyobb személyisége a yoga világában. Genialitása, hogy a többezer éves yoga-hagyományt és sokak számára titkos, elérhetetlen tudást átültette egy modern világ megváltozott életmódjába. Számos ma világhírű yogamestert képzett mint Sri T.K.V. Desikachar, Sri Pattabhi Jois, Sri B.K.S. Iyengar und Srimati Indira Devi.

Sri T. Krishnamacharya tradíciójában az egyén, a yogázó kerül a középpontba. A képzett yogaoktató nem követ előre lefektetett merev szabályokat. Nem a yogázót kényszeríti őt károsító látványos pózokba, hanem a gyakorlatokat "szabja" át a yogázó speciális igényeire. 

 

Kép Fia, Sri T.K.V. Desikachar világszerte mint „a yogatanárok tanára“ ismert. Neki köszönhetjük, hogy Chennaiban /India ma egy olyan jelentős nemzetközi Yogaközpont, a Krishnamacharya Yoga Mandiram működhet, ahol yogatechnikákkal beteg emberek ezreit gyógyítják és nemzetközi szintű yogaterapeuta képzés is folyik.Kép

 

Tanítványa R. Sriram hosszú évekig tanult és tanított ebben a  Yogaközpontban, míg 1987-ben Németországba költözött, ahol az év nagy részét tölti és yogatanárokat, terapeutákat képez, magánórákat ad, gyógyít és előadásokat tart, könyvet ír, publikál. 

Kép

 

Yogaóráimat Sri T. Krishnamacharya koncepciója szerint tartom, úgy, ahogy azt tanáromtól Sriramtól tanultam. Ismeretségünk és barátságunk évei alatt sokat tanultam tőle a yogafilozófiáról, a yoga értelmezéséről  és  “átültéséről” a modern életbe, a mindennapokba.