Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Döntés előtt állsz?

Már semmi más nem akarok lenni, mint aki vagyok. Kicsoda-micsoda vagyok hát? A válaszom: végösszege vagyok mindannak, ami előttem történt, mindannak, ami voltam, amit láttam, amit tettem, és mindannak, amit velem tettek. Mindenki és minden vagyok, akinek és aminek létét a világban befolyásolta az én létem. És mindaz én leszek a halálom után, ami másként történt volna, ha én nem vagyok.     

Salman Rushdie

Az ősi indiai védikus tanítások szerint azzal a céllal születünk újra és újra, hogy végrehajtsuk a (saját magunk által előre) ránk rótt feladatot, ami nem más, mint tapasztalatokban gazdagabbá válni. Létezésünk célja önmagunk megélése különböző élethelyzetekben, a többi emberhez fűződő kapcsolatainkban. Életutazásaink során minden, ami történik, pusztán egy feladat, melyet meg kell oldanunk, hogy fontos felismerésekhez jussunk.

A keleti mesterek „sikerének” kulcsa annak az egyetemes igazságnak a hite, hogy minden esemény azért történik velünk, hogy gazdagabbá tegyen bennünket, mindegy, hogy milyen felfordulást okoz az életünkben. Számukra nem létezik a jó és a rossz, a helyes és a helytelen fogalma. Vallják és hirdetik, hogy bármilyen tapasztalaton is megyünk át, az szükségszerű, tanuljunk meg teljes mértékben részt venni benne.

Létünk lényege a Karma törvénye, miszerint a világegyetemben tökéletes a számontartás, minden gondolatunk és tettünk erőhatást vált ki, amely valamikor ugyanolyan töltéssel visszatér hozzánk. Ezeknek az összefüggések ismeretében tudatosíthatjuk, hogy mindig van választási lehetőségünk – és érdemes „jól dönteni”…

 

newsimage.jpg

Inga tanfolyam

Pályaválasztás

Tarot tanfolyam