Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Kép

Az indiai klasszikus orvoslás szerint a csakrák energiaközpontok, melyek mintegy motorként éltetik fizikai lényünket, fizikai síkon megközelítőleg az endokrin (belső elválasztású mirigyek) rendszerrel esnek egybe.

Ha valamely szervünk nem működik helyesen, az jelezheti, hogy valamely csakra blokkolt, így a hozzá tartozó szerv nem jut elegendő energiához. Ezeket a blokkokat szinte kivétel nélkül úgy hozzuk létre, hogy mi magunk sem tudunk róla. A szorongás, az állandó stressz, az anyagi gondok, munkahelyi problémák, a párkapcsolati konfliktusok és a félelmek gyengítik az energiaháztartásunkat.

Kép Koronacsakra (szahaszrara) az abszolút szabadság állapota, a megvilágosodás, öröklét, egyetemes tudat kapcsolódik hozzá. Ha jól működik, mentesek vagyunk bárminemű ítélkezéstől, békés egységben szemléljük a mindenséget.

Kép Harmadik szem csakra (adzsna) a spirituális tudás és felsőbbrendű énünk bölcsességének befogadásáért felelős. Ha jól működik, beengedjük életünkbe az intuíció útján érkező sugallatokat és képesek vagyunk eszerint kormányozni életünket.

Kép Torokcsakra (visudha) a kommunikációért, az önkifejezés szabadságáért felelős. Ha jól működik, őszintén és hatékonyan kommunikálunk, kinyilvánítjuk érzéseinket, gondolatainkat, elvárásainkat, képesek vagyunk felismerni és alkalmazni a beszéd és a hallgatás erejét.

Kép Szívcsakra (anahata) az igazi megismerés, a harmónia és szeretet lakhelye. Ha harmonikusan látja el feladatát, képesek vagyunk az adás és elfogadás egyensúlyának kialakítására, az együttérzés és a megbocsátás gyakorlására a mindennapokban.

Kép Köldökcsakra (manipura) az ÉN lakhelye, az egyéni érvényesülésért, az akaraterő helyes használatáért felelős. Ha megfelelően működik, pozitív az énképünk, egészséges az önértékelésünk, tudatában vagyunk jó és rossz tulajdonságainknak.

Kép Hasicsakra (szvadhiszthana) azért felelős, hogy harmonikus párkapcsolatot tudjunk kialakítani, képesek legyünk egyensúlyba hozni életünkben a női és férfi energiákat. Ha jól működik kreatívak, nyitottak és kiegyensúlyozottak vagyunk. 

Kép Gyökércsakra (muladhara) összefügg a bizalommal, a lét- és anyagi biztonsággal, az életerővel. Ha jól működik, jól érezzük magunkat a bőrünkben, képesek vagyunk szükségleteinket kielégíteni, otthon vagyunk a világban.

Hogyan lehet érzékelni a fizikai test, az aura, és a csakrák energia rendszerét? A tanfolyamon megismerkedhetsz részletesen ezekkel a módszerekkel. 

KépHogyan lehet a gyógyító energiákkal egy-egy energia blokkot elosztani, lelki problémát megoldani, fájdalmat enyhíteni illetve akár komoly testi problémát gyógyítani? Minden energiaközpont harmonizálható yogagyakorlatok, légzéstechnikák és meditáció segítségével. A mentális gyakorlatok esélyt adnak, hogy felismerd milyen hátráltató magatartás és gondolkodás áll önnön boldogságod és egészséged útjában. A Sankalpa (pozitív tartalmú elhatározás, autoszuggeszió) üzenete az agynak: mostantól másképpen lesz...