Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Ajurvéda

Kép Az Ayurveda (ejtsd: ajurvéda), az "élet tudománya” nevet adták az orvostudomány ősi indiai rendszerének. Az Ayurveda lényegében természetgyógyászat, de kiterjedt gyógyító repertoárja is van.

Elsődleges feladata megőrizni az egészséget, lehetőséget adni az embernek, hogy hosszú életet éljen időskori éveinek legvégéig, betegségek nélkül.

PRAKRITI, ayurvédikus alkatunk egyedi, természet adta modell, magában foglalja testi-szellemi adottságunkat. A fogantatás pillanatában alakul ki és életünk során változatlan marad.

Meghatározásával megérthetjük temperamentumunkat, egyéniségünk erős és gyenge oldalait. Megtudhatjuk, hogy milyen betegségektől óvakodjunk, és hogyan csökkentsük megjelenésük kockázatát.

VIKRITI, a jelenlegi testi-, fizikai-, szellemi- lelki állapot és viselkedésbeli tulajdonságok teljes felmérése. Az ayurveda felfogása szerint egy olyan életmód, amely nem az egyén testtípusának, életkorának felel meg, nem tükrözi az év- és napszakok változásait előbb-utóbb diszharmóniát, majd krónikus elváltozásokat később pedig komoly rendellenességeket, betegségeket okoz.

Ajánlom mindazoknak, akik úgy gondolják, érdemes ezeket az összefüggéseket megvizsgálni és saját szükségleteiknek megfelelő életvezetési stílust, étrendet, és fizikai-szellemi aktivitást kialakítani.